• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Blog kuchmistrza

Subiektywnie o gastronomii

Strony

  • Strona główna

Jak zdobić torty i babeczki?

worek cukierniczyW cukierni na półkach podziwiamy i czasami dajemy się skusić, w restauracjach i kawiarniach zamawiamy i konsumujemy. Zachwycamy się smakiem i zdobieniami, ale nie zastanawiamy się - jak to jest zrobione?

SKLEP CUKIERNICZY I JEGO OFERTA

W niejednym sklepie cukierniczym cukiernik znajdzie dla siebie odpowiedni sprzęt. Takim sprzętem i przy pomocy odpowiednich substancji ozdobi najpiękniej, przeróżne torty, ciasta i babeczki. Najczęściej cukiernik używa worka cukierniczego i przystosowanych do niego końcówek.

Taki zestaw występuje w formie plastikowej lub metalowej i daje olbrzymie możliwości.

CUKIERNICZE MASY PLASTYCZNE

Cukiernicze masy plastyczne są jadalne, kolorowe, smaczne i dają się odpowiednio formować. Najczęściej są to:

- czekolada,

- marcepan, 

- różne kremy,

- lukier plastyczny.

Większość z nich umieszcza się w worku cukierniczym. Worek cukierniczy jest zakończony wymiennymi końcówkami, przez które przechodzi wspomniana masa tworząc ładne i oryginalne wzorki.

CUKIERNICZE AKCESORIA

Każdy sklep cukierniczy stara się rozszerzyć swoją ofertę i proponuje coraz to ciekawsze akcesoria. Worek cukierniczy raczej jest niezmienny ale końcówki do niego są coraz to bardziej oryginalne.

Sklep cukierniczy nie tylko oferuje worek cukierniczy ale także różne szpatułki, pędzelki, foremki czy wyciskarki.

24 lipca 2018   Dodaj komentarz
worek cukierniczy  
Kuchmistrza | Blogi